Aludon produceert aluminium uitvalarmen voor De Haan Westerhoff

Aludon produceert en bewerkt al bijna 20 jaar aluminium extrusie profielen tot halffabricaten en/of aluminium eindproducten. Voor opdrachtgever De Haan Westerhoff (DHW) maakt Aludon vanuit de vestiging in Drachten zogenaamde PTA armen. Dit zijn armen die bij uitvalzonwering gebruikt worden. DHW is gespecialiseerd in zonwering, Aludon in de bewerking van aluminium.

Aluminium uitvalarmen
Uitvalarmen van aluminium met luchtdrukveren hebben als voordeel dat de zonwering windvaster is dan zonwering met uitvalarmen met een gewone trekveer. Hierdoor kan de uitvalzonwering bij harde wind gewoon in gebruik blijven. Bij PTA armen wordt gebruik gemaakt van een luchtdrukveer, dit zorgt voor een betere demping en voorkomt dat de zonwering bij harde wind gaat klapperen.

De Haan Westerhoff
Sinds 2003 heeft om commerciële redenen bij De Haan Westerhoff de aluminium arm met trekveer zijn intrede gedaan. Toen is ook de keuze om de productie van uitvalarmen met luchtdrukveren aan Aludon uit te besteden. ‘Aludon is gespecialiseerd in aluminiumbewerking, Drachten is ook de plek waar wij gehuisvest zijn. Aludon is bovendien snel en flexibel’, aldus directeur Paul Olijve van DHW. ‘Het grote pand van Aludon biedt voldoende ruimte om de complete productie van aluminium uitvalarmen met luchtdrukveer onder te brengen.’

Aludon loopt voorop in aluminium, of het gaat om een klein of een groot aluminium profiel, Aludon weet er het juiste eindproduct van te maken. Naast de vestiging van Aludon in Drachten, bewerkt Aludon ook aluminium in Echt (Limburg).