Aludon levert aan International Criminal Court (ICC) in Den Haag

Op het terrein van de voormalig Alexander Kazerne in Den Haag wordt gebouwd aan de nieuwe huisvesting van het International Criminal Court (ICC). Aludon heeft in opdracht van Oskomera een belangrijk aandeel gehad in de bouw van het Internationaal Strafhof. De bijna 10.000 ramen bevatten aluminium profielen. Aludon stond garant voor de bewerking van de aluminium profielen, maar ook het complete assembleren van de ramen. Het assembleren van de ramen gebeurde in een apart pand. Er werd een apart ‘fabriekje’ gerealiseerd om de assemblage van de aluminium ramen zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren. De totale productie van de aluminium profielen en assemblage van de ramen nam circa zeven maanden in beslag. De aluminium elementengevel is een complexe en speelse gevel met voorover- en achteroverliggende ruiten die moeten voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

International Criminal Court

Het ICC is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Door Oskomera en opdrachtgever Courtys is het gevelontwerp verder in detail uitgewerkt. De aluminium elementengevel is een complexe en speelse gevel met voorover- en achteroverliggende ruiten die moeten voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Het ontwerp is van de hand van het Deense architectenbureau Schmidt Hammer Lassen Architects.

Werkwijze

Wekelijks werden er gemiddeld ruim 350 aluminium ramen inclusief glas geassembleerd. Deze aluminium ramen werden aansluitend bij Oskomera in Deurne verwerkt tot complete aluminium gevelelementen. De unieke vorm van de elementengevel, de strenge veiligheidseisen die hieraan gesteld zijn en ook de korte doorlooptijd maakt ICC tot één van de topprojecten van Oskomera en ook voor toeleverancier Aludon uit Drachten.